ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

„Слава във висините Богу, и на земята мир, между човеците благоволение!”

26 декември 2014 17:05, Доростолска митрополия
„Слава във висините Богу, и на земята мир, между човеците благоволение!”

„Слава във висините Богу, и на земята мир, между човеците благоволение!”

(Евангелие според Лука 2:14)

На Рождество Христово в катедралния храм „Св. апостоли Петър и Павел" - Силистра, Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит Амвросий бе посрещнат от духовенството на храма и боголюбивия народ на Доростолска епархия.

С благословението на митрополит Амвросий светата Литургия бе начената от прот. Добри Върбанов. В съслужение с владиката бе и свещ. Николай Андонов.

По време на богослужението се стичаха множество граждани и гости на древлепросиялата Доростолска епархия.

Митрополит Амвросий причасти подготвилите се с пост и изповед благочестиви християни, а след светата Литургия бе прочетено Патриаршеското и синодално Рождественско послание и бе изпято многолетствие за Светия Синод на БПЦ, клира и народа.

Негово Високопреосвещенство благослови народа, като на всички бяха раздадени иконки за благословение от Светата земя Йерусалим с изображението на Рождество Христово. Владиката ги поздрави с този светъл Рождественски празник, а те в отговор поздравиха лично своя архиерей и изпросиха благословението му.

След това в двора на храма митрополит Амвросий бе приятно изненадан по случай Коледа от народния ансамбъл към едно от читалищата, а от името на църковното настоятелство на всички деца бяха раздадени по една торбичка с лакомства и иконка за благословение от предстоятеля на храма ст. ик. Добри Чаков.

 

Текст: йером. Емилиан

 

 

Снимки

„Слава във висините Богу, и на земята мир, между човеците благоволение!”„Слава във висините Богу, и на земята мир, между човеците благоволение!”„Слава във висините Богу, и на земята мир, между човеците благоволение!”„Слава във висините Богу, и на земята мир, между човеците благоволение!”„Слава във висините Богу, и на земята мир, между човеците благоволение!”„Слава във висините Богу, и на земята мир, между човеците благоволение!”„Слава във висините Богу, и на земята мир, между човеците благоволение!”„Слава във висините Богу, и на земята мир, между човеците благоволение!”„Слава във висините Богу, и на земята мир, между човеците благоволение!”„Слава във висините Богу, и на земята мир, между човеците благоволение!”„Слава във висините Богу, и на земята мир, между човеците благоволение!”„Слава във висините Богу, и на земята мир, между човеците благоволение!”„Слава във висините Богу, и на земята мир, между човеците благоволение!”„Слава във висините Богу, и на земята мир, между човеците благоволение!”„Слава във висините Богу, и на земята мир,      между човеците благоволение!” „Слава във висините Богу, и на земята мир, между човеците благоволение!”„Слава във висините Богу, и на земята мир, между човеците благоволение!”
« предишна новинаследваща новина »