ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Рождественска света Литургия бе отслужена в гр. Чипровци

26 декември 2014 20:40, Видинска митрополия
Рождественска света Литургия бе отслужена в гр. Чипровци

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, на 26 декември в гр. Чипровци, в храм „Св. Възнесение Господне“ бе отслужена архиерейска света Литургия, посветена на Рождество Христово.

Светата Литургия бе оглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Видинския митрополит Дометиан, в съслужение с архимандрит Неофит, игумен на Чипровския манастир „Св. Йоан Рилски“, протойерей Захари, енорийски свещеник при храма и негов председател, както и дякон Митко Костов.

Молитвено участие в светата Литургия взеха архимандрит Антим, проигумен от Чипровската света обител, и йеромонах Максим.

Църковните песнопения на молитвените последования бяха изпълнени от вярващите християни при енорията от гр. Чипровци.

След богослужението епископ Поликарп се обърна с благо слово към вярващите християни, като ги поздрави по случай светлото Рождество Христово от името на Видинския митрополит Дометиан и им пожела много здраве, радост и благословени дни, близо до Бог и Неговата Църква.

Епископ Поликарп благодари на отец Захари и вярващите християни за гостоприемството и сърдечната топлина, с която бяха посрещнати той и неговите спътници, и се помоли Бог да ги възнагради за тяхната сърдечност и любов.

След светата Литургия вярващите християни благодариха за духовното посещение и споделиха, че имат желание по-често да бъдат посещавани от представители на Видинска митрополия, за да чувстват грижа и да имат стимул в духовния и социален живот.

За гостите бе организирана братска почерпка и топъл обяд.

Епископ Поликарп и придружаващите го от Видинска света Митрополия след тържеството в гр. Чипровци посетиха, поклониха се и бяха топло посрещнати в Чипровската света обител „Св. Йоан Рилски“ и в Лопушанския манастир „Св. Йоан Предтеча“.

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com/

Текст и снимки: йеромонах Максим

 

 

« предишна новинаследваща новина »