ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска служба в град Троян

26 декември 2014 20:46, Ловчанска митрополия
Архиерейска служба в град Троян

След светлия ден на Рождество Христово празнуваме Събор на св. Богородица. В този ден св. Православна църква почита и св. праведни Йосиф Обручник, а също и паметта на св. цар Давид като славен родоначалник на Господа Иисуса Христа и на св. Яков брат Господен, пръв епископ на град Йерусалим.

По традиция Негово Високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавриил на този ден отслужва св. Литургия в град Троян. И днес владиката беше там и подсили с присъствието си радостта от празника. За участие в светата служба в троянския храм „Св. Параскева“ бе дошъл и игуменът на Троянската св. обител - Велички епископ Сионий. В съслужение с владиците участваха архимандрит Василий - брат на Троянския манастир, архиерейският наместник на Троянска духовна околия - ставроф. ик. Марин Божков, ставроф. ик. Силвестър Янакиев, свещеноик. Любомир Казашки, свещеноик. Станимир Маринков.

 

Снимки: свещеноик. Станимир Маринков

 

 

Снимки

Архиерейска служба в град ТроянАрхиерейска служба в град ТроянАрхиерейска служба в град ТроянАрхиерейска служба в град ТроянАрхиерейска служба в град ТроянАрхиерейска служба в град ТроянАрхиерейска служба в град ТроянАрхиерейска служба в град ТроянАрхиерейска служба в град ТроянАрхиерейска служба в град ТроянАрхиерейска служба в град ТроянАрхиерейска служба в град ТроянАрхиерейска служба в град ТроянАрхиерейска служба в град Троян
« предишна новинаследваща новина »