ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Рождественски концерт в катедралният храм на гр. Видин

23 декември 2009 20:47, Видинска митрополия
Коледен концерт в катедралният храм на гр. Видин

На 23 декември от 17:30 ч. с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски” гр. Видин се състоя Рождественски концерт.

Празничният концерт бе организиран от духовенството на катедралния храм и народно читалище „Цвят”.

Тържествената програма от църковни песнопения изпълниха смесеният хор при катедралния храм, дамският хор при митрополитския храм и смесеният хор „Видин” към читалище „Цвят”.

След края на духовното тържество Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий запозна присъстващите с историческото и духовно значение на Христовото Рождество.

На свой ред кириархът на Видинска епархия митрополит Дометиан отправи своя архипастирски благослов към вярващите християни, към изпълнителите, диригентите и организаторите на тържеството и пожела Бог да се роди в сърцата на всички, а Неговата звезда да грее благодатно и да напътства стъпките на вярващия народ към добри Господни пътеки.

На изпълнителите от името на светата Митрополия бяха раздадени подаръци.

Текст: Архимандрит Поликарп
Снимки: Йеромонах Евтимий
Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Снимки

Коледен концерт в катедралният храм на гр. ВидинКоледен концерт в катедралният храм на гр. ВидинКоледен концерт в катедралният храм на гр. ВидинКоледен концерт в катедралният храм на гр. ВидинКоледен концерт в катедралният храм на гр. ВидинКоледен концерт в катедралният храм на гр. ВидинКоледен концерт в катедралният храм на гр. ВидинКоледен концерт в катедралният храм на гр. ВидинКоледен концерт в катедралният храм на гр. ВидинКоледен концерт в катедралният храм на гр. ВидинКоледен концерт в катедралният храм на гр. ВидинКатедрален храм  „Св. Вмчк Димитър Солунски”

Аудио

Рождественски концерт в катедралният храм на гр. Видин

« предишна новинаследваща новина »