ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Рождество Христово в гр. Видин

25 декември 2009 12:50, Видинска митрополия
Звездата и мястото където се е родил Господ

С тържествена света Литургия, отслужена от Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски”, гр. Видин, започна празничното отбелязване на Христовото Рождество.

Митрополит Дометиан заедно с духовенството на храма отправиха топли молитви към новородилия се Младенец, Който да се смилява към нашите немощи и да благоволи за нашето спасение.

По време на светата Литургия от архимандрит Поликарп бе прочетено Патриаршеско и Синодално Рождественско послание, което по традиция на този ден се чете от църковния амвон.

На свой ред архиереят благослови благочестивите християни и ги поздрави с Рождеството на Господ Иисус Христос.

 

В митрополитския храм „Св. Николай Чудотворец” тържествена света Литургия бе отслужена от Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, викарий на Видинския митрополит.

Благодатно е да се спомене, че по време на светата служба и в двата големи храма на Видин към Господнята Трапеза пристъпиха безбройно множество благочестиви християни, които споделиха причастяването с тялото Христово и драгоценна Кръв с архиереите и духовенството си.

Из всички храмове на епархията бяха отслужени тържествени свети Литургии в чест на Христовото Рождество.

Текст: Архимандрит Поликарп
Снимки: Йеромонах Евтимий
Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Снимки

Пещерата на Рождеството и яслитеКомплекса на Рождество Христово във ВитлеемПещерата на Рождество ХристовоРождество Христово в гр. ВидинРождество Христово в гр. ВидинРождество Христово в гр. ВидинРождество Христово в гр. ВидинРождество Христово в гр. ВидинРождество Христово в гр. ВидинРождество Христово в гр. ВидинРождество Христово в гр. ВидинРождество Христово в гр. Видин

Аудио

Рождество Христово в гр. Видин

« предишна новинаследваща новина »