ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

40 дена от кончината на Сръбския патриарх Павле

26 декември 2009 09:53, Отдел "Връзки с обществеността"
40 дена от кончината на Сръбския патриарх Павле

В присъствието на няколко хиляди вярващи, на 24 декември в храм-паметника „Св. Сава”, Белград е отслужена заупокойна св. Литургия, както и панихида по повод 40 дена от кончината на блаженопочившия Сръбски патриарх Павле.

Св. Литургия е отслужил местоблюстителят на овдовелия патриаршески престол на СПЦ Черногорски и Приморски митрополит Амфилохий в съслужение с епископи, свещеници и дякони.

На богослужението са присъствали премиерът на Република Сърбия Милорад Додик, министърът на вероизповеданията Боголюб Шиякович, държавният секретар Драган Чурович и други държавни лица.

От храм „Св. Сава”, архиереите са се отправили към манастира Раковица, където е погребан блаженопочившия патриарх Павле. Там Митрополит Амфилохий е отслужил панихида на гроба.

Информационно-издателския отдел при СПЦ в съдействие с Министерството на вероизповеданията са издали фото-албум в памет на Патриарх Павле под название „От смърт към живот”. Екземпляри от албума ще бъдат предоставени на всички Православни и други църкви, на библиотеките в Сърбия, държавници и дипломати.

Информация и снимки: Официален сайт на СПЦ
Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Снимки

40 дена от кончината на Сръбския патриарх Павле40 дена от кончината на Сръбския патриарх Павле40 дена от кончината на Сръбския патриарх Павле40 дена от кончината на Сръбския патриарх Павле

Аудио

40 дена от кончината на Сръбския патриарх Павле

« предишна новинаследваща новина »