ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Изкуството и красотата

26 декември 2009 15:34, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Картината

Изкуството предава на чувството печата на красотата. Всички ние сме дух и тяло и самия наш дух търси за себе си чувствени прояви. Може някой да каже, че прекрасното не е необходимо, че е по-добре да се грижим за това, което е полезно. Но ние живеем не само с това, което е полезно, ние живеем и с прекрасното. И срещнатата от нас, както в цялата природа, така и в отделни явления хармония, която се докосва до душите ни, служи също за храна на нашия дух.

В тези светли, Рождественски празници, художниците от гр. Търговище откриха годишната изложба в галерия „Никола Маринов”. Палитрата от разнообразие на темите и майсторството в рисунъка, ще накара душата ни да се зарадва на тази красотата. За първи път в изложбата свои произведения е представила Дарина Добрева, която в Търговище познават с богато въображение и изтънчен вкус. Завършила е изобразително изкуство, а в ВСУ ”Черноризец Храбър” гр. Варна – специалност „Мода”, профил „художник”. Тя участва с три колажа на църкви. Техниката на изработка е интересна, изрязване и лепене на цветни картони с релефна текстура. Специално художничката работи с италиански картон, който се отличава с мекотата на цветовете. Колажите са на храм-паметник „Свети Александър Невски” гр. София, „Свето Успение Богородично” гр. Търговище и „Свети Димитър” гр. Велико Търново.

Дарина е участвала в изложби в гр. Варна. Тя казва: ”Това, което ме вълнува когато работя е стилизирането на формата, цветовия контраст и въздействието върху зрителя.” През 2008 представи картини в самостоятелна изложба в гр. Търговище.

Картините изпълват съдовете на нашата душа с радост. Те имат освен естетическа ценност, но и доказано облагородяващо влияние върху целия живот на хората.

Материала подготви: Валентина Гевезиева
Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Снимки

КартинатаКартинатаКартинатаДарина Добрева

Аудио

Изкуството и красотата

« предишна новинаследваща новина »