ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Тържество в Морския храм „Свети Николай Мирликийски Чудотворец” гр. Варна

26 декември 2009 15:55, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Честито Рождество Христово!

Тези дни са изпълнени с много очакване и радост. Очакване да се изпълни едно обещание, дадено още в зората на човечеството и радост от това, че Господ Иисус Христос – Спасителят на човешкия род се роди в плът.

Най-малките човеци се радват най-много, макар и да не могат да обяснят радостта си, а малко по-големите се радват и на подаръците, които получават в тези празнични дни.

В Морския храм „Свети Николай Мирликийски Чудотворец”, гр. Варна на 25 декември – Рождество Христово – децата получиха своите подаръци, които свети Николай беше оставил на председателя на църковното настоятелство протойерей Василий Шаган.

Те разбраха от него, че всъщност дядо Коледа е другото име на светеца, който е избран от Бога да дарява децата, защото много ги обича. Научиха, тези които още не знаеха, защо Иисус Христос се е родил в плът и че Той е този, който подарява всичко, което имаме.

Изненада беше пиесата „Джуджетата и Снежковците”, представена от куклените актьори Емилия Петкова и Галин Гинев, в която децата активно участваха, като правиха снежни човеци и си говореха с тях.

След това, разбира се от само себе си, имаше и вкусна почерпка!

Материала подготви: Мария Иванова
Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Снимки

Протоиерей Василий ШаганМалките участнициМалките участнициМалките участнициМалките участнициМалките участнициМалките участнициМалките участнициМалките участнициМалките участнициМалките зрителиМалките зрителиКуклените актьориМалките участнициМалките участнициМалките участнициМалките зрителиЗрителитеЗрителите

Аудио

Тържество в храм „Свети Николай Мирликийски Чудотворец” гр. Варна

« предишна новинаследваща новина »