ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Рождественско посещение в Ново село и региона

26 декември 2009 17:10, Видинска митрополия
Рождественско посещение в Ново село и региона

На 26 декември Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан и Велички епископ Сионий посетиха крайдунавското Ново село.

Тържествена света Литургия бе отслужена в храм „Св. Николай Чудотворец” от Негово Преосвещенство епископ Сионий, а молитвеното клиросно пеене бе огласено от митрополит Дометиан и йеромонах Евтимий.

На тържествената служба присъстваха много празнуващи християни, както и кметът на селото инж. Георги Стоенелов.

След края на богослужението прочувствено слово произнесе епископ Сионий, който подчерта значението и важността на Рождество Христово.

На свой ред благодатно слово и архипастирски благослов отправи и митрополит Дометиан.

***

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, след края на светата Литургия отслужена в Ново село, епископ Сионий, заедно със свои спътници, посети с. Куделин, където се намира защитен дом за хора с увреждания.

Епископ Сионий бе радушно и топло посрещнат от обитателите на дома, които с нетърпение очакваха високия гост на вратите на дома.

След кратка молитва и духовен разговор всички седнаха на братска почерпка, която засвидетелствува единството на празника Рождество Христово.

***

На път за гр. Видин епархийският архиерей заедно с духовните си чеда, минавайки през с. Флорентин, посетиха дългогодишния свещенослужител на Видинска митрополия отец Евтим Николов.

Въпреки товара на годините си, които са 72, влошеното си здравословно състояние, отецът неуморно и с любов по Бога служи и дава духовни сили и благодат на своите енориаши.

С подобаващо смирение отецът и неговите домашни посрещнаха духовния си пастир, който отправи благослов и поздрав, засвидетелствувайки своята любов към дългогодишния си служител и неговото семейство.

Текст: Архимандрит Поликарп
Снимки: Йеромонах Евтимий
Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Снимки

Рождественско посещение в Ново село и регионаРождественско посещение в Ново село и регионаРождественско посещение в Ново село и регионаРождественско посещение в Ново село и регионаРождественско посещение в Ново село и регионаРождественско посещение в Ново село и регионаРождественско посещение в Ново село и регионаРождественско посещение в Ново село и регионаРождественско посещение в Ново село и регионаРождественско посещение в Ново село и регионаРождественско посещение в Ново село и регионаРождественско посещение в Ново село и региона

Аудио

Рождественско посещение в Ново село и региона

« предишна новинаследваща новина »