ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Богоявление в Бачковския манастир

06 януари 2015 13:21, Бачковска света обител
Благослови, Господи

„И глас биде от небесата: Ти си Моят Син възлюблен, в Когото е Моето благоволение.”

(Марк 1:11)

 

Великият празник на кръщението Иисусово и небесното свидетелство за благоволението на Отца, изпратил Сина Си за нашето спасение, бе тържествено отбелязан с архиерейска св. Литургия и Велик Йордански водосвет, водени от Месемврийския епископ Яков в съслужение с игумена на манастира архим. Симон и манастирското братство.

По традиция бе извършено литийно шествие за „хвърлянето” на кръста в манастирския басейн. Осемнадесет бяха смелчаците, хвърлили се в ледените води, с надеждата да сполучат и „хванат” символа на Христовата саможертва и нашето спасение. Щастието се усмихна на Николай Тачев от Асеновград. От тази година художествено изработеният „йордански” кръст ще остава за онзи, който го е хванал, за вечен спомен, свидетелство пред внуците му и благословение на дома.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

 

Снимки

Архим. Симон благославя вярващите в края на ЛитургиятаНачало на Йорданския водосвет"Благослови, Господи, православния български народ, христолюбивото воинство...От Матея светаго евангелие чтениеОсвети, Господи...Благословение Господне да приидет на васНачало на литийното шествиеКъм басейнаГотови!Ето!......Тук някъде е...Уловен...Щастливецът!Кръстът!
« предишна новинаследваща новина »