ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Богоявление в Русе

06 януари 2015 18:48, Русенска митрополия
БОГОЯВЛЕНИЕ В РУСЕ

На 6 януари 2015 г., Богоявление (Йордановден), Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум отслужи св. Литургия в катедралния храм "Света Троица". В съслужение с митрополита бяха ст. ик. Илиян Илиев, ст. ик. Георги Георгиев и дяконите Драгомир Панайотов и Валери Василев.

Мнозина християни, празнуващи имен ден на този голям празник, бяха изпълнили храма, за да се помолят и приемат св. Причастие.

След богослужението от църковния двор започна традиционното литийно шествие до река Дунав, като сред официалните лица, придружаващи митрополит Наум, бяха: г-н Пламен Стоилов - кмет на Русе, г-н Станимир Станчев - зам.-областен управител на област Русе, г-н Васил Пенчев - председател на Общинския съвет-Русе, и г-н Христо Белоев - ректор на Русенския университет.

На речния бряг владиката извърши Велик Богоявленски водосвет и поръси с осветената вода представителите на светската власт, военните и присъстващите граждани. Десетки младежи се хвърлиха в ледените води на Дунава, за да извадят Христовото разпятие, като и тази година за пети пореден път св. кръст успя да хване пръв 26-годишният състезател в свободните боеве Светлозар Савов. Младежът получи подаръци от Русенската митрополия и Община Русе, а митрополит Наум го благослови и му подари златен кръст.

Снимки: Милен Бакалов

 

 

Снимки

БОГОЯВЛЕНИЕ В РУСЕБОГОЯВЛЕНИЕ В РУСЕБОГОЯВЛЕНИЕ В РУСЕБОГОЯВЛЕНИЕ В РУСЕБОГОЯВЛЕНИЕ В РУСЕБОГОЯВЛЕНИЕ В РУСЕБОГОЯВЛЕНИЕ В РУСЕБОГОЯВЛЕНИЕ В РУСЕБОГОЯВЛЕНИЕ В РУСЕБОГОЯВЛЕНИЕ В РУСЕБОГОЯВЛЕНИЕ В РУСЕБОГОЯВЛЕНИЕ В РУСЕБОГОЯВЛЕНИЕ В РУСЕБОГОЯВЛЕНИЕ В РУСЕБОГОЯВЛЕНИЕ В РУСЕБОГОЯВЛЕНИЕ В РУСЕБОГОЯВЛЕНИЕ В РУСЕБОГОЯВЛЕНИЕ В РУСЕБОГОЯВЛЕНИЕ В РУСЕБОГОЯВЛЕНИЕ В РУСЕБОГОЯВЛЕНИЕ В РУСЕБОГОЯВЛЕНИЕ В РУСЕБОГОЯВЛЕНИЕ В РУСЕБОГОЯВЛЕНИЕ В РУСЕБОГОЯВЛЕНИЕ В РУСЕБОГОЯВЛЕНИЕ В РУСЕБОГОЯВЛЕНИЕ В РУСЕБОГОЯВЛЕНИЕ В РУСЕБОГОЯВЛЕНИЕ В РУСЕБОГОЯВЛЕНИЕ В РУСЕ
« предишна новинаследваща новина »