ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Йордановден в Ловеч

06 януари 2015 20:43, Ловчанска митрополия
Йордановден в Ловеч

С особена тържественост бе отпразнуван празникът на светото Кръщение Господне в град Ловеч.

Тази година Негово Високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавриил отслужи св. Литургия в новия храм „Въведение Богородично“, намиращ се в центъра на града.

Веднага след това на площада пред храма, където бяха строени военни формирования с бойните знамена и в присъствието на многобройно гражданство, бе отслужен Велик водосвет за освещаване на водното естество. Владиката освети бойните знамена и от тук тръгна тържествено литийно шествие към един от мостовете над река Осъм, където по традиция се извършва погружение на светия кръст.

Въпреки студеното време и пронизващия вятър мнозина не се побояха от ледените води на реката и скочиха за кръста.

 

 

Снимки

Йордановден в ЛовечЙордановден в ЛовечЙордановден в ЛовечЙордановден в ЛовечЙордановден в ЛовечЙордановден в ЛовечЙордановден в ЛовечЙордановден в ЛовечЙордановден в ЛовечЙордановден в ЛовечЙордановден в ЛовечЙордановден в ЛовечЙордановден в ЛовечЙордановден в ЛовечЙордановден в ЛовечЙордановден в ЛовечЙордановден в ЛовечЙордановден в ЛовечЙордановден в ЛовечЙордановден в ЛовечЙордановден в ЛовечЙордановден в ЛовечЙордановден в ЛовечЙордановден в ЛовечЙордановден в ЛовечЙордановден в ЛовечЙордановден в Ловеч
« предишна новинаследваща новина »