ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска служба по случай Ивановден в с. Славотин

07 януари 2015 20:28, Видинска митрополия
Архиерейска служба в с. Славотин

На 7 януари, деня на св. Йоан Предтеча, с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, Белоградчишкият епископ Поликарп отслужи тържествена света Литургия в храма на с. Славотин, Берковска духовна околия, отбелязващ своя патрон.

Храмът, носещ името на светия Христов Кръстител и Предтеча, събра вярващите християни от селото, които с благоговение и духовна радост запалиха свещица и се помолиха на св. Йоан, своя небесен закрилник и покровител, за здраве, благоденствие и мир.

След светата Литургия слово към присъстващите произнесе епископ Поликарп, който припомни на всички важни моменти от живота, делото и служението на св. Йоан, които са актуални и днес и всеки трябва да ги усвоява, за да живее в правда и истина.

Епископ Поликарп поздрави присъстващите и от името на Видинския митрополит Дометиан.

Благодарност към Видинския митрополит Дометиан за благопожеланията му и благословението, както и за обичта на епископ Поликарп, за уважението, което е проявил към вярващите християни и е почел техния храмов празник, отправи протойерей Славейко Славчов.

На светата Литургия присъстваха кметът на с. Славотин г-н Личко Цолов, г-н Пламен Лолчов - кмет на с. Смоляновци, и кметът на с. Клисурица г-н Васил Цеков.

За здраве и благословение на вярващите, дошли да почетат празника, епископ Поликарп отслужи водосвет и всички бяха поръсени със светена вода.

След тържественото богослужение бе даден празничен обяд, за здраве и благословение на всички.

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com/

Текст и снимки: архимандрит Евтимий

 

 

« предишна новинаследваща новина »