ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Рождество Христово в гр. Сливен

29 декември 2009 12:49, Сливенска митрополия
Рождество Христово в Сливен

Всяка година, десетилетия наред, в гр. Сливен Рождество Христово се празнува по наложила се вече традиция. И тази година не направи изключение. На 24 - Бъдни вечер, както предвижда църковният типик в катедралния храм ”Св. Димитър” бе отслужено предвиденото за този празник богослужение.

След обяд дядо Коледа посети Митрополията и, пред украсената елха във фоайето, раздаде подаръци на децата на свещенослужителите, църковнослужителите и православни християни от Сливен. Тържеството беше изключително вълнуващо. Малките християнчета показаха пред дядо Коледа своите музикални и литературни способности. След това църковни хорове от градските храмове посетиха митрополит Йоаникий и пяха Рождественски песнопения, като му пожелаха здраве и дълголетие.

На празника Негово Високопреосвещенство митрополит Йоаникий отслужи празнична света Литургия в катедралния храм ”Св. Димитър”. Въпреки дъждовното време стотици християни молитвено участваха в богослужението. След ”Со страхом Божиим…” подготвилите се с пост и изповед приеха Свето Причастие.

В края на Литургията о. Йоан прочете Патриаршеското и синодално Рождественско послание.

В 11,30 часа митрополит Йоаникий замина за гр. Ямбол, където в 12,30 часа отслужи водосвет за здраве и благополучие на жителите на Ямбол. Там той присъства на националния събор на коледарските песни, който ежегодно се провежда на Рождество Христово в Ямбол. Тази година в събора участваха над 40 състава от цялата страна.

На 26 декември Митрополитът отслужи св. Литургия в Сливенския храм ”Св. Николай Чудотворец”.

Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Снимки

Рождество Христово в СливенРождество Христово в СливенРождество Христово в СливенРождество Христово в СливенРождество Христово в СливенРождество Христово в СливенРождество Христово в ЯмболРождество Христово в ЯмболРождество Христово в ЯмболРождество Христово в ЯмболРождество Христово в Ямбол

Аудио

Рождество Христово в гр. Сливен

« предишна новинаследваща новина »