ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Откриване на кабинет по Религия

30 декември 2009 11:55, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Освещаване на водата

На 22 декември 2009 г. от 13,30 ч. в СОУ „Васил Левски”, град Вълчи дол, тържествено беше открит новият кабинет по Религия. Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит д-р Кирил отслужи водосвет в съслужение с архимандрит Лонгин, председател на църковното настоятелство при храм ”Св. архангел Михаил”, гр. Вълчи дол, дякон Станислав Друмев, служещ в същия храм, и иконом Стефан Ханджийски, духовен надзорник на Варненска и Великопреславска св. митрополия.

На тържественото откриване присъстваха кметът на община Вълчи дол, г-н Веселин Василев, Людмила Петкова - зам.-кмет, Марияна Митева, директор на СОУ „Васил Левски”, Светла Иванова, зам.-директор на СОУ „Васил Левски”, спонсори, учители и ученици. Кабинетът по религия е единственият в региона.

Учениците, изучаващи СИП - Религия поздравиха присъстващите с кратка програма, посветена на Рождество Христово. Беше представена и мултимедийна презентация на същата тема. Спонсорите (бизнесмени от града) получиха като дар Свещеното Писание на Новия Завет и "Християнска етика", а учениците - "Детска Библия" на български и английски език, предоставени от РИО, Варна и Обществен комитет „Православни ценности” - Варна.

Кметът на община Вълчи дол, г-н Веселин Василев, подари на кабинета по религия икона на свети Йоан Рилски, а училищното ръководство - икона на Иисус Христос.

За обучението по предмета бяха осигурени DVD, икони, карта на Палестина от времето на Христос.

Вече трета година учениците от СОУ „Васил Левски” изучават предмета "Религия" като СИП. В края на учебната 2008/2009 година 60 ученици от 2-ри до 6-и клас подадоха заявления до училищното ръководство. Часовете се водят от Стоян Стоянов, дипломиран учител по религия и икономика.

Новооткритият кабинет по религия ще спомогне за пълноценното провеждане на обучението по предмета, както и за възпитаване на подрастващите в духа на християнските ценности.

Материалът подготви: Борислав Стоев
Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Снимки

ВодосветОсвещаване на водатаУчителитеУченицитеЗаедно да се помолим

Аудио

Откриване на кабинет по Религия

« предишна новинаследваща новина »