ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Храмов празник, офикия "иконом" и йеромонашеско ръкоположение в храм "Св. Атанасий" гр. Варна

19 януари 2015 09:42, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан

На 18 януари 2015 г. (Атанасовден) Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан отслужи света Литургия в храм "Св. Атанасий", гр. Варна.

В празничното богослужение взеха участие прот. Дончо Александров - председател на църковното настоятелство, ст. ик. Славчо Проданов - архиерейски наместник на гр. Търговище, ик. Божидар Янакиев - председател на катедралния храм "Успение Богородично" в гр. Варна, ик. Добромир Георгиев - председател на църковното настоятелство на храм "Св. цар Борис", ик. Василий Шаган - председател на църковното настоятелство на храм "Св. Николай" в гр. Варна, прот. Йордан Найденов - секретар на Варненска и Великопреславска света митрополия, прот. Теодор Стойчев - председател на църковното настоятелство на Старинен храм "Успение Богородично", свещеници от Добрич, Шумен, Казанлък, дякон Любомир Георгиев и йеродякон Прокопий.

По време на светата Литургия с офикия "иконом" бе награден прот. Дончо Александров за ревностно служение в Църквата, а по-късно йеродякон Прокопий бе ръкоположен за йеромонах от митрополит Йоан, а за четец и певец - Стилиян, мирянин от храм "Св. Атанасий".

След св. Литургия Негово Високопреосвещенство отслужи и празничен водосвет за здраве и благополучие на именниците и присъстващите в храма.

По традиция бе осветен рибен корбан и раздаден на всички присъстващи. За празника всеки от тях получи енорийски вестник „Православен глас”, издание на църковното настоятелство.

Екип на www.mitropolia-varna.org поздравява иконом Дончо Александров и йеромонах Прокопий с пожелания за достойно и дългогодишно служение на Господнята нива. НА МНОГАЯ И БЛАГАЯ ЛЕТА!

 

Награждаването с офикия "иконом" на прот. Дочно Александров и йеромонашеското ръкоположение на йеродякон Прокопий, както и галерия снимки вижте в сайта на Варненска и Великопреславска митрополия: http://mitropolia-varna.org//index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

 

 

« предишна новинаследваща новина »