ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

В Брегово бе осветено знамето на новоучредения патриотичен клуб „Млади възрожденци“

19 януари 2015 16:41, Видинска митрополия
В Брегово бе осветено знамето на новоучредения патриотичен клуб „Млади възрожденци“

На 19 януари на тържествена церемония пред сградата на СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в гр. Брегово бе направено освещаване на знамето на новоучредения патриотичен клуб „Млади възрожденци“.

Освещаването на новото знаме бе извършено с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп в съслужение с йеромонах Максим и дякон Митко Костов.

Епископ Поликарп поздрави младите ентусиасти и им пожела много здраве, радост, сили и мъдрост в усвояването на патриотичните добродетели и ръка за ръка с Христовата Църква, както и досега, да вървят напред.

Белоградчишкият епископ Поликарп поднесе като скромен дар на клуба образа на Видинския митрополит Кирил, който като изтъкнат патриот и възрожденец да им бъде пазител и вдъхновител. Образът на митрополит Кирил бе приет от г-жа Илияна Кръстева, директор на училището.

Тържеството на бреговското училище бе уважено от местната общинска власт в лицето на кмета на Общината г-н Милчо Лалов, председателя на Общински съвет Брегово, представители на видински училища, клубове и патриотични институции, директора на Радио Видин г-н Огнян Първулов и много родители и деца.

След тържественото откриване, водоосвещение и освещаване на знамето, високите гости бяха поканени и присъстваха на презентация, свързана с бъдещата дейност на клуба.

Последва представяне на бойно оръжие, народни носии, а след това и празнична почерпка за всички присъстващи.

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com/

Текст: йеромонах Максим
Снимки: Красимир Каменов - Радио Видин

 

 

« предишна новинаследваща новина »