ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празник в Кремиковския манастир

19 януари 2015 18:50, Софийска митрополия
Празник в Кремиковския манастир

На 17 януари, когато Църквата почита св. Антоний Велики, Кремиковският манастир „Св. Георги“ отпразнува своя зимен манастирски празник. Преди повече от пет години в манастира е устроен параклис, посветен на великия отшелник, покровител на подвизаващите се в монашеска схима, който се ползва през зимата за богослужебни нужди.

По повод празника Негово Преосвещенство Браницки еп. Григорий, викарий на Софийския митрополит, отслужи празнична св. Литургия. Заедно с архиерея съслужиха софийският протосингел ставр. ик. Ангел Ангелов, протойерей Серафим Янев, и.д. игумен на манастира, и дякон Васил Танев.

В края на богослужбата владиката се обърна към присъстващите богомолци и припомни житието на св. Антоний Велики. Като поздрави именниците и всички, които честват празника, епископ Григорий им преподаде патриаршеското благословение на Софийския митрополит Неофит.

 

 

Текст: Весела Игнатова
Снимки: Здравко Кънев

 

 

Снимки

Празник в Кремиковския манастирПразник в Кремиковския манастирПразник в Кремиковския манастирПразник в Кремиковския манастирПразник в Кремиковския манастирПразник в Кремиковския манастирПразник в Кремиковския манастирПразник в Кремиковския манастир
« предишна новинаследваща новина »