ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Духовно посещение в Изворския манастир

02 януари 2010 19:00, Видинска митрополия
Духовно посещение в Изворския манастир

На 2 януари Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, придружаван от викарния си епископ Сионий, посети Изворския манастир „Успение Богородично” и енорията в с. Извор.

Целта на пастирското посещение на митрополит Дометиан бе да поздрави Негово Високопреподобие архимандрит Василий, игумен на светата обител, с вчерашния му духовен празник и да благослови както населниците на манастира, така и енориашите при енорията в с. Извор за Рождество Христово и Новата 2010 година.

Видинският митрополит бе радушно посрещнат в светата обител. Митрополитът бе духовно зарадван от синовната любов и грижа отправени към него и съпътниците му от отец-игумена, който винаги е бил пример за истинско Авраамово гостоприемство.

С приветствено слово и пожелания към празнуващия отец Василий се обърна митрополит Дометиан, като му пожела бодрост, сили и духовно преуспяване, чрез които да изгради сериозна и истинска монашеска обител, която да бъде за пример в епархията и благословение на родната ни Църква.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: Видинска митрополия
Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Снимки

Духовно посещение в Изворския манастирДуховно посещение в Изворския манастирДуховно посещение в Изворския манастирДуховно посещение в Изворския манастирДуховно посещение в Изворския манастирДуховно посещение в Изворския манастирДуховно посещение в Изворския манастир

Аудио

Духовно посещение в Изворския манастир

« предишна новинаследваща новина »