ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празник в Добридолския манастир – архимандритска и протойерейска офикия

03 януари 2010 17:31, Видинска митрополия
Празник в Добридолския манастир – архимандритска и протойерейска офикия

На 3 януари, Неделя преди Богоявление, Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан отслужи света Литургия в старинния храм на Добридолската света обител „Света Троица” в съслужение с Величкия епископ Сионий. На тържественото богослужение в архимандритско достойнство бе възведен игуменът на манастира о. Борис.

Архимандрит Борис е положил забележителни трудове за възобновяването на светата обител и обединявайки много хора в дарителство за манастира, постига значими успехи.

По време на богослужбата бе отличен още един свещенослужител от Видинска епархия - отец Емил, енорийски свещеник в с. Арчар при храм „Успение Богородично”, на когото бе дадена офикията "протойерей". Освен изряден енорийски свещеник, отец Емил е и пръв помощник на игумена в неговите трудове по възраждането на духовния живот в обителта и в околността.

Със сладкогласното си пеене на клироса архимандрит Антим, протосингел на Видинска митрополия, огласи празничното духовно тържество.

След радостта от Господнята Трапеза бе осветена обновената манастирска трапезария, където Негово Високопреосвещенство митрополит Дометиан отличи с благодарствени грамоти спомоществователите на манастира, а именно: г-н Димитър Андреев, г-жа Вера Атанасова, кмет на с. Добридол, г-н Тодор Тодоров, г-н Георги Георгиев, г-н Димитър Димитров и г-н Ивайло Петров.

Митрополит Дометиан благослови всички присъстващи и им пожела успехи и здраве през новата 2010 г.

Той призова духовенството и дарителите за по-нататъшно градивно братолюбие, много успехи и духовно възрастване за благото на манастира.

Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Снимки

Празник в Добридолския манастир – архимандритска и протойерейска офикияПразник в Добридолския манастир – архимандритска и протойерейска офикияПразник в Добридолския манастир – архимандритска и протойерейска офикияПразник в Добридолския манастир – архимандритска и протойерейска офикияПразник в Добридолския манастир – архимандритска и протойерейска офикияПразник в Добридолския манастир – архимандритска и протойерейска офикияПразник в Добридолския манастир – архимандритска и протойерейска офикияПразник в Добридолския манастир – архимандритска и протоиерейска офикииПразник в Добридолския манастир – архимандритска и протоиерейска офикииПразник в Добридолския манастир – архимандритска и протоиерейска офикииПразник в Добридолския манастир – архимандритска и протоиерейска офикииПразник в Добридолския манастир – архимандритска и протоиерейска офикииПразник в Добридолския манастир – архимандритска и протоиерейска офикииПразник в Добридолския манастир – архимандритска и протоиерейска офикииПразник в Добридолския манастир – архимандритска и протоиерейска офикииПразник в Добридолския манастир – архимандритска и протоиерейска офикииПразник в Добридолския манастир – архимандритска и протоиерейска офикииПразник в Добридолския манастир – архимандритска и протоиерейска офикииПразник в Добридолския манастир – архимандритска и протоиерейска офикииПразник в Добридолския манастир – архимандритска и протоиерейска офикииПразник в Добридолския манастир – архимандритска и протоиерейска офикииПразник в Добридолския манастир – архимандритска и протоиерейска офикииПразник в Добридолския манастир – архимандритска и протоиерейска офикииПразник в Добридолския манастир – архимандритска и протоиерейска офикии

Аудио

Празник в Добридолския манастир

« предишна новинаследваща новина »