ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Видинският митрополит Дометиан награди Велички епископ Сионий по случай именния му ден

25 януари 2015 13:24, Видинска митрополия
Видинският митрополит Дометиан награди Велички епископ Сионий по случай именния му ден

На 25 януари в Троянската света обител „Успение Богородично“ се състоя духовно тържество, свързано с отбелязването на именния ден на Негово Преосвещенство Вилички епископ Сионий, игумен на светата обител.

Епископ Сионий отбелязва своя имен ден на 22 януари, но тъй като той съвпада с празника на Негово Светейшество патриарх Неофит – 21 януари, епископ Сионий почете своя небесен покровител св. Сионий Адрианополски на 25 януари, в неделя.

Тържествената света Литургия в централния манастирски храм бе отслужена от епископ Сионий, в съслужение с духовници от различни краища на България, духовни чеда и приятели.

Молитвено участие в празничното събитие взе и Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, духовен отец на епископ Сионий.

След светата Литургия в знак на братска обич, признателност и Христова любов към епископ Сионий, Видинският митрополит Дометиан му поднесе като дар и духовно отличие комплект архиерейски кръст и енголпие. Митрополит Дометиан поздрави именника и му пожела много здраве, радост и мъдрост, както и постоянство при изпълнението на неговите духовни, стопански и църковни начинания.

От своя страна, като благодарност за духовните грижи на митрополит Дометиан, епископ Сионий поднесе на своя духовен отец енголпие с образа на света Богородица с пожелание за многолетно и ползотворно служение в полза на Видинска епархия и БПЦ.

След тържествените поздравления, многолетствия и благопожелания за всички гости и приятели бе подготвена празнична почерпка и тържествен обяд.

На многая лета, владико Сионий!

 

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com/

Текст: Видинска митрополия
Снимки: Троянски манастир

 

 

« предишна новинаследваща новина »