ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празникът на светите Трисветители бе тържествено отбелязан в Дома за стари хора в гр. Кула

30 януари 2015 16:12, Видинска митрополия
Празникът на Светите Трисветители бе тържествено отбелязан в Дома за стари хора в гр. Кула

На 30 януари, в деня, когато Църквата почита паметта на светите Трисветители – Василий Велики, Григорий Богослов и Йоан Златоуст, в Дома за стари хора, посветен на Кападокийския светец - Василий Велики, се проведе духовно тържество.

Тържеството бе по повод патронния празник на дома, както и отбелязването на 5-годишнината от кръщаването на дома на името на св. Василий Велики.

Празникът в дома за стари хора бе уважен от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Видинския митрополит Дометиан, който в съслужение с архимандрит Гервасий, архиерейски наместник на Кулска духовна околия, йеромонах Максим и дякон Митко Костов, отслужи тържествен водосвет за здравето и благоденствието на трудещите се и живеещите в старческия дом.

Епископ Поликарп отправи към присъстващите от името на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан благословение и им пожела Божията любов и мир да пребъде над тях. Той благодари на г-жа Илияна Цанова - директор на дома - за грижите, които проявява към живеещите и работещите в социалното заведение и й пожела все така да бъде грижовна и всеотдайна към нуждите на възрастните хора, приютени в дома.

Той подари икона с образа на светите Трисветители, която да бъде благословение и молитвена опора на всички настанени в дома. Също така бе подарен и Нов Завет, с пожелание във всяка една ситуация персонал и домуващи да четат свещените текстове и в тях да намират утеха и поощрение в трудните моменти от живота си и благодатно благодарение в дните на радост и щастие.

Гост на тържеството бе г-н Лалов, зам.-кмет на Община Кула, който също поздрави персонала и жителите на дома.

В чест на празника, за старите хора и за високите гости бе предложена празнична почерпка.

За повече снимки посетете http://on.fb.me/1wIdf5l

Текст и снимки: йеромонах Максим

 

 

« предишна новинаследваща новина »