ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празник в село Душанци

01 февруари 2015 19:34, Ловчанска митрополия
Празник в село Душанци

В Неделя на Митаря и Фарисея - 1 февруари, в който ден нашата света Църква богослужебно отбелязва паметта на св. мъченик Трифон - подбалканското село Душанци посрещна своя архипастир - Ловчанския митрополит Гавриил. Църковните камбани празнично огласяха студеното утро, а зимата сякаш за да подсили тържествеността на момента, красиво бе украсила в бяло всичко наоколо.

Владиката бе дошъл тук, за да обнови храма, посветен на св. братя Кирил и Методий, който основно бе ремонтиран от местната фирма „Геотрейдинг“ АД. Освен обновлението си храмът имаше и юбилей – 135 години от освещаването му.

В съслужение с митрополит Гавриил в светата Литургия участваха ставрофорен свещеноиконом Недко Бръмбаров, председател на храма, и ставрофорен свещеноиконом Кънчо Кабадийски от катедралния храм „Света Троица“ в гр. Ловеч.

След службата Негово Високопреосвещенство каза: „Ние хората сме временно тук, на този свят, но остават делата, които вършим. Паметник на човека е това, което той остави със своя труд, със своята щедрост, със своята добродетелност“. Владиката припомни на богомолците и подвига на св. мъченик Трифон.

 

 

Снимки

Празник в село ДушанциПразник в село ДушанциПразник в село ДушанциПразник в село ДушанциПразник в село ДушанциПразник в село ДушанциПразник в село ДушанциПразник в село ДушанциПразник в село ДушанциПразник в село ДушанциПразник в село Душанци
« предишна новинаследваща новина »