ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Ивановден е!

07 януари 2010 12:58, Сливенска митрополия
Св. Йоан Кръстител

Вчера нашият Спасител Господ Иисус Христос се кръсти в река Йордан и се яви на света, започвайки Своето месианско служение. С този акт Той ни показа, че който иска да се спаси, ще трябва да се кръсти в името на Отца и Сина и Светия Дух. Затова светата Църква отбелязва Богоявление като трети по важност Господски празник. Днес тя е отредила да се чества и Господният Кръстител – св. Йоан Предтеча. Струва ни се, че този празник е най-голям от всички празници в църковния календар посветени на светии.

Днес Негово Високопреосвещенство митрополит Йоаникий отслужи света Литургия в катедралния храм „Св. Димитър” в гр. Сливен и преподаде архиерейското си благословение на всички участвали молитвено в богослужението.

По случай Ивановден поздравяваме свещенослужителите от Сливенска епархия носещи името на св. Йоан Предтеча и Кръстител: ставрофорните икономи - Иван Драгнев от гр. Бургас, Иван Попов от гр. Созопол, Иван Янчев от гр. Тополовград; иконом Иван Ангелов от гр. Карнобат; протойереите - Иван Стойков от гр. Поморие, Иван Янков от гр. Сливен, Иван Коджабашев от гр. Сливен; и свещениците - Йоан Петров от гр. Сливен, Иван Колев от гр. Сливен и Иван Монев от гр. Бургас. Пожелаваме им много здраве, дълголетие благодатно и многоплодно служение на Божията нива!

Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Аудио

Ивановден е!

« предишна новинаследваща новина »