ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Официално посещение на Видинския митрополит Дометиан в Русе

03 февруари 2015 06:46, Русенска митрополия
Официално посещение на Видинския митрополит Дометиан в Русе

По покана на Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум, на 1 февруари 2015 г. в гр. Русе пристигна на официално посещение Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан. На 2 февруари - Сретение Господне, високопреосвещените архиереи отслужиха св. Литургия в катедралния храм "Света Троица", в който от ранно утро бяха дошли християни, за да приветстват дядо Дометиан. Митрополит Наум произнесе вдъхновено слово, в което благодари на Видинския архипастир за дългогодишното му приятелство и братолюбиви чувства, като в израз на внимание и духовна обич му поднесе в дар икона на св. Димитрий Басарбовски, покровител на Русенска епархия, както и комплект епитрахил и омофор, специално изработени за госта.

Видинският митрополит Дометиан благодари на митрополит Наум, като подчерта, че духовенството и миряните в Русенска епархия трябва да бъдат горди с такъв архипастир, който през всички години на досегашното си клирическо служение е доказал забележителни качества и безупречен монашески подвиг.

Снимки: Атанас Димитров - АтаДим

 

 

Снимки

Официално посещение на Видинския митрополит Дометиан в РусеОфициално посещение на Видинския митрополит Дометиан в РусеОфициално посещение на Видинския митрополит Дометиан в РусеОфициално посещение на Видинския митрополит Дометиан в РусеОфициално посещение на Видинския митрополит Дометиан в РусеОфициално посещение на Видинския митрополит Дометиан в РусеОфициално посещение на Видинския митрополит Дометиан в РусеОфициално посещение на Видинския митрополит Дометиан в РусеОфициално посещение на Видинския митрополит Дометиан в РусеОфициално посещение на Видинския митрополит Дометиан в РусеОфициално посещение на Видинския митрополит Дометиан в РусеОфициално посещение на Видинския митрополит Дометиан в РусеОфициално посещение на Видинския митрополит Дометиан в РусеОфициално посещение на Видинския митрополит Дометиан в РусеОфициално посещение на Видинския митрополит Дометиан в РусеОфициално посещение на Видинския митрополит Дометиан в РусеОфициално посещение на Видинския митрополит Дометиан в РусеОфициално посещение на Видинския митрополит Дометиан в РусеОфициално посещение на Видинския митрополит Дометиан в РусеОфициално посещение на Видинския митрополит Дометиан в РусеОфициално посещение на Видинския митрополит Дометиан в Русе
« предишна новинаследваща новина »