ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Митрополитите Дометиан и Наум гостуваха в Румъния и Басарбовския манастир

04 февруари 2015 18:24, Русенска митрополия
Митрополитите Дометиан и Наум гостуваха в Румъния и Басарбовския манастир

На 3 февруари 2015 г. Техни Високопреосвещенства Видински митрополит Дометиан и Русенски митропоилт Наум посетиха гр. Гюргево в Румъния, където гостуваха на тамошния епископ Амвросий. Високопреосвещените архиереи бяха посрещнати в катедралата на града, след което посетиха резиденцията на епископа. Българските архиереи бяха придружавани от архим. Антоний, игумен на Басарбовския манастир, прот. Йоан Иванов и дякон Валери Василев.

По-късно гостите, придружени от своя домакин, отидоха на поклонение в манастира Комана, където бяха посрещнати сърдечно от игумена архим. Михаил. В братолюбив разговор българските архиереи благодариха за гостоприемството на румънските духовници, а митрополит Дометиан подчерта значимата роля на Русенския митрополит Наум за добрите взаимоотношения между двете сестри поместни православни църкви.

Същия ден митрополитите Дометиан и Наум посетиха и Басарбовския манастир, където митрополит Наум запозна митрополит Дометиан с извършваните довършителни работи по новия храм.

Снимки: Атанас Димитров - АтаДим

 

 

Снимки

Митрополитите Дометиан и Наум гостуваха в Румъния и Басарбовския манастирМитрополитите Дометиан и Наум гостуваха в Румъния и Басарбовския манастирМитрополитите Дометиан и Наум гостуваха в Румъния и Басарбовския манастирМитрополитите Дометиан и Наум гостуваха в Румъния и Басарбовския манастирМитрополитите Дометиан и Наум гостуваха в Румъния и Басарбовския манастирМитрополитите Дометиан и Наум гостуваха в Румъния и Басарбовския манастирМитрополитите Дометиан и Наум гостуваха в Румъния и Басарбовския манастирМитрополитите Дометиан и Наум гостуваха в Румъния и Басарбовския манастирМитрополитите Дометиан и Наум гостуваха в Румъния и Басарбовския манастирМитрополитите Дометиан и Наум гостуваха в Румъния и Басарбовския манастирМитрополитите Дометиан и Наум гостуваха в Румъния и Басарбовския манастирМитрополитите Дометиан и Наум гостуваха в Румъния и Басарбовския манастирМитрополитите Дометиан и Наум гостуваха в Румъния и Басарбовския манастирМитрополитите Дометиан и Наум гостуваха в Румъния и Басарбовския манастирМитрополитите Дометиан и Наум гостуваха в Румъния и Басарбовския манастирМитрополитите Дометиан и Наум гостуваха в Румъния и Басарбовския манастирМитрополитите Дометиан и Наум гостуваха в Румъния и Басарбовския манастир
« предишна новинаследваща новина »