ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Ректорът на Софийската духовна семинария архимандрит Сергий бе удостоен с почетния знак на 38-и полк в с. Мусачево, общ. Елин Пелин

08 януари 2010 15:31, СДС
Почетният знак на 38-и полк в с. Мусачево, общ. Елин Пелин

На Богоявление, празника, на който по традиция тържествено се освещават военните части и бойните знамена на Българската армия, по покана на полковник Анатоли Грозданов, командир на 38-и полк за ядрена, химическа и биологична защита в с. Мусачево, общ. Елин Пелин, гости на полка бяха ректорът на Софийската духовна семинария “Св. Йоан Рилски” Негово Високопреподобие архимандрит Сергий, йеродякон Исаак и г-н Ангел Вангелов, секретар на Семинарията.

Архимандрит Сергий и йеродякон Исаак отслужиха празничен водосвет и поръсиха със светена вода за здраве и успехи бойното знаме и военнослужещите.

На церемонията присъстваха висши военни, кметът на с. Мусачево г-н Стоян Цветков, представители на общинското ръководство на гр. Елин Пелин и други официални леца.

На бойците от полка архимандрит Сергий пожела свято да пазят знамето и с чест и достойнство да изпълняват своя свещен дълг към Отечеството.

От своя страна, като израз на благодарност, полковник Анатоли Грозданов връчи на Негово Високопреподобие архимандрит Сергий почетния знак на полка, с пожелание дългогодишните ползотворни взаимоотношения между Софийската духовна семинария и поделението на Сухопътните войски на Българската армия да продължат и за в бъдеще.

Върху специално изработения почетен знак е изписана годината на основаването на полка и са изобразени неговата емблема и националният трикольор.

Текст: Мария Братинова
Снимки: 38-и полк, с. Мусачево, Елин Пелин
Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Снимки

Почетният знак на 38-и полк в с. Мусачево, общ. Елин ПелинВодосвет и освещаване на знамената на 38-и полк, с. Мусачево, Елин ПелинВодосвет и освещаване на знамената на 38-и полк, с. Мусачево, Елин ПелинВодосвет и освещаване на знамената на 38-и полк, с. Мусачево, Елин ПелинВодосвет и освещаване на знамената на 38-и полк, с. Мусачево, Елин ПелинВодосвет и освещаване на знамената на 38-и полк, с. Мусачево, Елин ПелинВодосвет и освещаване на знамената на 38-и полк, с. Мусачево, Елин ПелинВодосвет и освещаване на знамената на 38-и полк, с. Мусачево, Елин Пелин

Аудио

Архимандрит Сергий бе удостоен с почетния знак на 38-и полк в с. Мусачево, общ. Елин Пелин

« предишна новинаследваща новина »