ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Ректорът на Софийската духовна семинария архимандрит Сергий бе удостоен с почетния знак на 38-и полк в с. Мусачево, общ. Елин Пелин

08 януари 2010 15:31, СДС
Почетният знак на 38-и полк в с. Мусачево, общ. Елин Пелин

На Богоявление, празника, на който по традиция тържествено се освещават военните части и бойните знамена на Българската армия, по покана на полковник Анатоли Грозданов, командир на 38-и полк за ядрена, химическа и биологична защита в с. Мусачево, общ. Елин Пелин, гости на полка бяха ректорът на Софийската духовна семинария “Св. Йоан Рилски” Негово Високопреподобие архимандрит Сергий, йеродякон Исаак и г-н Ангел Вангелов, секретар на Семинарията.

Архимандрит Сергий и йеродякон Исаак отслужиха празничен водосвет и поръсиха със светена вода за здраве и успехи бойното знаме и военнослужещите.

На церемонията присъстваха висши военни, кметът на с. Мусачево г-н Стоян Цветков, представители на общинското ръководство на гр. Елин Пелин и други официални леца.

На бойците от полка архимандрит Сергий пожела свято да пазят знамето и с чест и достойнство да изпълняват своя свещен дълг към Отечеството.

От своя страна, като израз на благодарност, полковник Анатоли Грозданов връчи на Негово Високопреподобие архимандрит Сергий почетния знак на полка, с пожелание дългогодишните ползотворни взаимоотношения между Софийската духовна семинария и поделението на Сухопътните войски на Българската армия да продължат и за в бъдеще.

Върху специално изработения почетен знак е изписана годината на основаването на полка и са изобразени неговата емблема и националният трикольор.

Текст: Мария Братинова
Снимки: 38-и полк, с. Мусачево, Елин Пелин
Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Снимки

Почетният знак на 38-и полк в с. Мусачево, общ. Елин ПелинВодосвет и освещаване на знамената на 38-и полк, с. Мусачево, Елин ПелинВодосвет и освещаване на знамената на 38-и полк, с. Мусачево, Елин ПелинВодосвет и освещаване на знамената на 38-и полк, с. Мусачево, Елин ПелинВодосвет и освещаване на знамената на 38-и полк, с. Мусачево, Елин ПелинВодосвет и освещаване на знамената на 38-и полк, с. Мусачево, Елин ПелинВодосвет и освещаване на знамената на 38-и полк, с. Мусачево, Елин ПелинВодосвет и освещаване на знамената на 38-и полк, с. Мусачево, Елин Пелин

Аудио

Архимандрит Сергий бе удостоен с почетния знак на 38-и полк в с. Мусачево, общ. Елин Пелин

« предишна новинаследваща новина »