ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Обновен храм в Ловчанска епархия

08 февруари 2015 19:38, Ловчанска митрополия
Обновен храм в Ловчанска епархия

В Неделята на Блудния син - 8 февруари - Ловчанският митрополит Гавриил обнови основно ремонтирания храм, посветен на светите братя Кирил и Методий, в село Български извор, Тетевенска духовна околия.

Селото се намира в тази зона, която през XVI век е била подложена на насилствено помохамеданчване. Населението му е смесено, като голяма част от него към момента са българомохамеданите.

С подобаваща тържественост владиката бе посрещнат от духовници и миряни. Започна светата Литургия, в която в съслужение с митрополит Гавриил участваха главният секретар на Св. Синод архим. Герасим, архиерейският наместник на Тетевенска духовна околия ставрофор. свещеноик. Борис Борисов, свещеноик. Вениамин Павлов от катедралния храм "Света Троица" в град Ловеч и енорийският свещеник на селото отец Вельо Йотов, който бе удостоен с офикията "свещеноиконом".

По време на службата в храма се черкува министър-председателят на Република България Бойко Борисов, който по-късно разговаря с Негово Високопреосвещенство по различни въпроси свързани с вярата. На службата освен богомолния народ, присъстваха депутати и други високи гости.

 

 

Снимки

Обновен храм в Ловчанска епархияОбновен храм в Ловчанска епархияОбновен храм в Ловчанска епархияОбновен храм в Ловчанска епархияОбновен храм в Ловчанска епархияОбновен храм в Ловчанска епархияОбновен храм в Ловчанска епархияОбновен храм в Ловчанска епархияОбновен храм в Ловчанска епархияОбновен храм в Ловчанска епархияОбновен храм в Ловчанска епархияОбновен храм в Ловчанска епархияОбновен храм в Ловчанска епархияОбновен храм в Ловчанска епархияОбновен храм в Ловчанска епархия
« предишна новинаследваща новина »