ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Панихида за загиналите за освобождаването на Силистра от турско робство

11 февруари 2015 10:35, Доростолска митрополия
Панихида за загиналите за освобождаването на Силистра

Вчера в катедралния храм „Св. апостоли Петър и Павел“ - Силистра, бе отбелязана 137-годишнината от освобождаването на Силистра.

Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Амвросий отслужи панихида в съслужение със ставроф. ик. Добри Чаков, прот. Георги Попов и прот. Добри Върбанов.

Молитвено участие в панихидата взеха представители на различни институции на града - кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов, председателят на Общинския съвет д-р Мария Димитрова, зам.-областният управител г-н Младен Минчев, общински съветници, граждани и гости на града.

След панихидата от храма тръгна литийно шествие. Водено от духовия оркестър на града, шествието се отправи към паметната плоча, отбелязваща Освобождението на Силистра, където бяха поднесени венци и цветя от признателните потомци.

Текст: йером. Емилиан
Снимки: Емил Казаков

 

 

Снимки

Панихида за загиналите за освобождаването на СилистраПанихида за загиналите за освобождаването на СилистраПанихида за загиналите за освобождаването на СилистраПанихида за загиналите за освобождаването на СилистраПанихида за загиналите за освобождаването на СилистраПанихида за загиналите за освобождаването на Силистра
« предишна новинаследваща новина »