ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Свещеническа конференция в Разград

11 февруари 2015 10:42, Русенска митрополия
Свещеническа конференция в Разград

На 9 февруари 2015 г. в Разград се проведе конференция на свещениците от Разградска духовна околия, под председателството на Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум.

Още в ранните часове на деня владиката се черкува в храм "Св. Николай Мирликийски", където бе отслужена св. Литургия от посочени от митрополита духовници, а останалите им събратя пееха на клира.

На последвалото заседание в сградата на Архиерейското наместничество митрополит Наум призова свещенослужителите да обърнат особено внимание на своята практичeска богослужебна дейност, а наред с това да се стараят да развиват и проповедническите си способности.

Проведените досега свещенически конференции, по духовни околии, в градовете Русе, Тутракан и Разград, под ръководството на епархийския архиерей, имат за цел да установят реалната подготовка на свещенослужителите в епархията и със съдействието на Русенска митрополия да се подобри и усъвършенства тяхното служение. Подобни практически занимания с клириците в епархията не са осъществявани от 80-те години на ХХ век, когато на митрополитската катедра е светителствал блаженопочившият митрополит Софроний (1897-1995).

Снимки: Милен Бакалов

 

 

Снимки

Свещеническа конференция в РазградСвещеническа конференция в РазградСвещеническа конференция в Разград
« предишна новинаследваща новина »