ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Задушница в Бачковския манастир

14 февруари 2015 11:53, Бачковска света обител
Миром Господу помолимся

На Голяма Задушница в манастира бе отслужена заупокойна панихида от Месемврийския епископ Яков, игумена на манастира архим. Симон и манастирското братство.

Нека поменем с добро всички ония, благодарение на които и ние сме на тази земя сега, с всичките им трудове, старания, успехи и неуспехи. Да се помолим Богу, да погледне снизходително на грешките и греховете им, от които и ние не сме освободени. Да се смирим в преходните си пристрастия пред Великия изравнител на земната ни суета, надничащ през пролуката отворена в ежедневието ни и поизправим дребните ни себични кривици, та после, поменаващите нас да могат със спокойно сърце да кажат: „Бог да прости!”

Днес отбелязваме и 1146-годишнината от упокояването в Господа на великия първоучител в словото и вярата на българите и цялото славянство – св. Константин-Кирил Философ. Достойният мъж положил всичките си необозрими дарби в служение на Далия и в довеждането на понятен език до всички нас на Новия Завет на Господа Бога Иисуса Христа, завета на освобождението от смъртната сянка и на вечния живот!

 

 

Текст и снимки: Стамен Пепелишев

 

 

Снимки

Господи, помилуй!Алилуия!"Братя, не искам вие да не знаете за починалите!...Св. Константин-Кирил ФилософАсеманиевото евангелие
« предишна новинаследваща новина »