ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Негово Светейшество патриарх Неофит се срещна с представители на Руската православна църква

14 февруари 2015 12:04, Софийска митрополия
Негово Светейшество патриарх Неофит се срещна с представители на Руската православна църква

На 13 февруари Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит се срещна с делегация на Руската православна църква, която пристигна в София, за да вземе участие в тържествата, посветени на 65-годишнината от блажената кончина на архиепископ Серафим (Соболев, 1881-1950).

Руската делегация бе водена от Саратовски и Волски митрополит Лонгин.

На срещата в патриаршеския дом присъстваха Техни Високопреосвещенства Варненски и Великопреславски митрополит Йоан и Неврокопски митрополит Серафим, Негово Преосвещенство Браницки еп. Григорий, викарий на Софийския митрополит, главният секретар на Светия Синод на БПЦ - архимандрит Герасим и началникът на отдел «Богослужебен» към Св. Синод архимандрит Дионисий.

Негово Светейшество приветства гостите от Русия и изрази радостта си от тяхното посещение. Митрополит Лонгин, който е възпитаник на Духовната академия «Св. Климент Охридски», сподели спомени от годините на богословското си обучение в България, по което време Негово Светейшество патриарх Неофит бе ректор на духовната Алма матер. Руският митрополит разказа на предстоятеля на Българската църква за живота и дейността на Саратовската епархия и отправи любезна покана за посещение на представители на Българската православна църква в поверената му епархия.

По време на срещата бяха обсъдени въпроси за религиозното образование в светските училища и храмовете и бяха разгледани възможностите за обмен на студенти от двете страни.

В края на срещата патриарх Неофит пожела успех при изпълнение на възпоменателните събития за архиепископ Серафим Соболев и като пожела те да станат ежегодни, даде своя благослов на членовете на делегацията, на които бяха поднесени и подаръци.

Текст и снимки: Весела Игнатова

 

 

Снимки

Негово Светейшество патриарх Неофит посрещна представители на Руската православна църкваНегово Светейшество патриарх Неофит се срещна с митрополит ЛонгинНегово Светейшество патриарх Неофит посрещна представители на Руската православна църкваНегово Светейшество патриарх Неофит посрещна представители на Руската православна църкваНегово Светейшество патриарх Неофит посрещна представители на Руската православна църква Негово Светейшество патриарх Неофит посрещна представители на Руската православна църкваНегово Светейшество патриарх Неофит  се срещна с представители на Руската православна църква Негово Светейшество патриарх Неофит се срещна с представители на Руската православна църкваНегово Светейшество патриарх Неофит се срещна с представители на Руската православна църкваНегово Светейшество патриарх Неофит се срещна с представители на Руската православна църкваНегово Светейшество патриарх Неофит се срещна с представители на Руската православна църкваНегово Светейшество патриарх Неофит се срещна с представители на Руската православна църкваНегово Светейшество патриарх Неофит се срещна с представители на Руската православна църкваНегово Светейшество патриарх Неофит се срещна с представители на Руската православна църква Негово Светейшество патриарх Неофит поздрави митрополит Йоан с неговия личен празникНегово Светейшество патриарх Неофит се срещна с представители на Руската православна църква
« предишна новинаследваща новина »