ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Свещеническа конференция в Попово

14 февруари 2015 18:58, Русенска митрополия
Свещеническа конференция в Попово

На 13 февруари 2015 г. в гр. Попово се проведе кноференция на духовниците от Поповска духовна околия, под председателството на Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум. Тя бе предшествана от св. Литургия в храм "Успение Богородично", възглавена от високопреподобния архимандрит Серафим.

В последвалата работна среща митрополит Наум обърна внимание на необходимостта свещениците да бъдат изрядни и отзивчиви към християните във всяко отношение, като благодари на архиерейския наместник и събратята му за грижите, които полагат за развитието на духовния живот в региона, тъй като Поповска духовна околия е една от най-критичните точки в епархията по отношение липсата на достатъчно свещенослужители, както и голяма безработица сред населението. Изразена бе надежда, че положението в близко време ще се подобри, тъй като Русенската митрополия е в процес на реализиране на различни благоприятни начинания в тази духовна околия, оставена продължително време без необходимото внимание и грижи. Архиереят подари на всички духовници богословска литература.

Снимки: Милен Бакалов

 

 

Снимки

Свещеническа конференция в ПоповоСвещеническа конференция в ПоповоСвещеническа конференция в ПоповоСвещеническа конференция в Попово
« предишна новинаследваща новина »