ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

"С добрия подвиг се подвизах, пътя свърших, вярата опазих..."

15 февруари 2015 21:40, Доростолска митрополия
Бог да го прости

"С добрия подвиг се подвизах, пътя свърших, вярата опазих; прочее очаква ме венецът на правдата, който ще ми даде в оня ден Господ, Праведният Съдия! (2 Тим. 4:7-8).

Днес село Жегларци бе потънало в скърби и тъга, християните ще се прощават със своя енорийски свещеник.

В храм „Св. вмчк Георги Победоносец“- с. Жегларци, бе извършена Заупокойна света Литургия от духовници на епархията и страната.

В 12 ч. Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Амвросий, придружаван от духовници на епархията, пристигна в храма и бе извършено опелото на ст. ик. Георги Стоянов Пейчев, на 92 години.

Множество народ - духовни чеда от епархията и страната, бяха дошли да си вземат последно сбогом със своя духовен баща. Много свещеници, които са идвали при него за наставления, също бяха дошли.

След опелото митрополит Амвросий изказа съболезнования на близките и духовните чеда на покойния ст. ик. Георги Пейчев. Загубата е тежка, скръбта – съкрушителна. Доростолска епархия загуби добър духовен отец и пастир, който беше ревностен свещенослужител. Енориашите и духовните му чеда се лишиха от своя духовен наставник.

+++++++

Ст. ик. Георги Пейчев е роден на 20. 11. 1925 г. в с. Каранкьой, Румъния. Семейството му се преселва от Северна Добруджа (днес на територията на Румъния) и се установява в Жегларци през 1940 г.

През далечната 1964 г. завършва Софийската духовна семинария и е ръкоположен за дякон на 15.02.1964 г. от покойния епископ Тихон. На 09.01.1965 г. е ръкоположен за свещеник от Доростоло-Червенския митрополит Софроний. Отличен с офикия "иконом" на 15.02.1993 г. от Мелнишки епископ Генадий. От 1965г. служи само и единствено в селата Жегларци, Кладенци и Орляк.

 

Текст и снимки: йером. Емилиан

 

 

Снимки

Бог да го простиБог да го простиБог да го простиБог да го простиБог да го простиБог да го простиБог да го простиБог да го простиБог да го простиБог да го простиБог да го простиБог да го простиБог да го простиБог да го простиБог да го простиБог да го простиБог да го простиБог да го простиБог да го простиБог да го простиБог да го простиБог да го простиБог да го простиБог да го простиБог да го простиБог да го простиБог да го прости
« предишна новинаследваща новина »