ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Неделя Месопустна в гр. Вършец

15 февруари 2015 22:01, Видинска митрополия
Неделя Месопустна в гр. Вършец

На 15 февруари, Неделя Месопустна, с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан бе отслужена тържествена света Литургия в храм „Св. Георги Победоносец“, в гр. Вършец.

Богослужението оглави Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Видинския митрополит, а в съслужение участваха иконом Петко Балджиев, председател на храма, и свещеник Митко Костов.

Проповед върху евангелското четиво за Неделя Месопустна произнесе епископ Поликарп. Той изтъкна човечността, която всеки трябва да има, на първо място - да помага, съдейства и утешава другия, преди да възжелае да служи на Бога и да бъде християнин, както и безрезервно да върви по пътя на Христа.

След светата Литургия епископ Поликарп благодари на иконом Петко Балджиев за топлото и задушевно гостоприемство, както и за братската любов и доверие към Видинския митрополит и ръководството на светата Видинска митрополия.

На свой ред отец Петко благодари на епископа за гостуването и за преподаденото благословение от Видинския митрополит Дометиан, който винаги с особена любов и почит се е отнасял към енорията в гр. Вършец.

Епископ Поликарп поздрави присъстващите, особено хористите при храма, които огласиха със сладкопение светата Литургия, и им пожела леки и спасителни пости, както и постоянстване в доброто и полезното.

На присъстващите епископ Поликарп раздаде иконки за благословение и спомен от тържественото събитие.

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com/

Текст и снимки: йеромонах Максим

 

 

« предишна новинаследваща новина »