ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ПМГ „Екзарх Антим Първи“, гр. Видин отбеляза своя патрон

16 февруари 2015 13:23, Видинска митрополия
ПМГ „Екзарх Антим Първи“, гр. Видин отбеляза своя патрон

На 16 февруари ръководството и възпитаниците при ПМГ „Екзарх Антим Първи“, гр. Видин почетоха патронния си празник, отдавайки достойно преклонение пред делото, подвига и вярата на Антим Първи.

Празникът бе почетен от Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, който в двора на училището извърши водоосвещение и благослови сградата на реномираната гимназия, както и се помоли за здравето и умъдряването на учащите се. В своето слово митрополит Дометиан поздрави присъстващите и обръщайки се към учениците ги призова да бъдат достойни следовници на Екзарх Антим Първи, да помнят неговите завети и да подражават на мъжеството и любовта му към род, Родина и Църква.

Гости на тържественото отбелязване на патронния празник и освещаването на училищната сграда на видинската гимназия „Екзарх Антим Първи“ бяха г-н Михаил Миков, народен представител, г-н Любомир Низамов, зам.-областен управител на Област Видин, г-н Добромир Дилов, изп. д. кмет на Община Видин, г-жа Борислава Борисова, зам.-кмет на Община Видин, г-жа Марийка Василева, началник на РИО Видин, директори на училища, учители, гости, родители и бивши възпитаници.

След събитието учители и ученици от ПМГ „Екзарх Антим Първи“, гр. Видин поднесоха венци и цветя пред гроба на Екзарха и почетоха достойно паметта на своя патрон и закрилник.

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com/

Текст и снимки: архимандрит Евтимий

 

 

« предишна новинаследваща новина »