ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Водосвет в Помощното училище–интернат „Акад. Тодор Самодумов” – с. Кранево

13 януари 2010 11:31, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Гостите в училището

С благословението на Варненския и Великопреславски митрополит д-р Кирил на 8 януари свещеник Стойко Найденов – председател на църковното настоятелство при новостроящия се храм „Св. Богородица – Достойно есть” - с. Кранево, общ. Балчик, и йеромонах Филип – председател на църковното настоятелство при храм „Успение Богородично” – с. Оброчище, отслужиха водосвет в Помощното училище–интернат „Акад. Тодор Самодумов” – с. Кранево. След водосвета йеромонах Филип преподаде благопожеланията и поздравите на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Кирил към присъстващите.

Учениците бяха подготвили програма, която представиха на гостите в приятелска атмосфера. Много се зарадваха на раздадените подаръци от председателя на Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите, г-н Павлин Петров, както и на Библиите за деца – дар от Варненската и Великопреславска Митрополия. Гостите бяха приети с много радост и внимание от всички в училището. Установи се контакт, който може да бъде база за бъдещо сътрудничество и помощ за децата и персонала на училището.

Училището-интернат „Академик Тодор Самодумов" е специализирано за деца с умствени затруднения от 1 до 7 клас и паралелки със специалност „Работник в производство на кулинарни изделия в Заведенията за хранене" с двугодишен курс на обучение. То се провежда по специални програми, съобразени с възможностите на учениците. На разположение на децата са кабинети по труд и техника, обществено хранене, два компютърни кабинета, актова зала със специална сцена за тържества, физкултурен салон, дискотека.

С отслужения водосвет учещите и работещите в Помощното училище–интернат „Акад. Тодор Самодумов”, вече имат освен добрата материална база и положените основи на бъдещата духовна сграда.

 

Снимки: Кирилка Христова
Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Снимки

За споменЗа споменЗа споменЗа споменГ-ца Кирилка Христова, иеромонах Филип, г-н Павлин Петров

Аудио

Водосвет в Помощното училище–интернат „Акад. Тодор Самодумов”

« предишна новинаследваща новина »