ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ПОЗДРАВЛЕНИЕ КЪМ НЕГОВО СВЕТЕЙШЕСТВО ПАТРИАРХ НЕОФИТ ПО СЛУЧАЙ 2 ГОДИНИ ОТ ИНТРОНИЗАЦИЯТА МУ

24 февруари 2015 13:48, Софийска митрополия
Браницки еп. Григорий поздравява Негово Светейшество

"Винаги се радвайте. Непрестанно се молете. За всичко благодарете; защото такава е спрямо вас волята Божия в Христа Иисуса" - така ни съветва свети апостол Павел в своето Първо послание до Солуняни. И ние, следвайки неговите слова, във времето на светата Четиридесятница, когато се каем за греховното ни битие и се молим за опрощение, сме и в постоянството на радостта. Радостни сме за мира и разбирателството, за благоденствието на родната ни Църква. Радостни сме за този ден, в който се навършват ДВЕ ГОДИНИ ОТ ИНТРОНИЗАЦИЯТА на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит НЕОФИТ, който мъдро ръководи Църквата ни, за да я има и днес тази постоянна наша радост.

Ваше Светейшество, ние Ви желаем много здраве, бодрост и сила на духа и тялото! Бог да сподоби на Вас твърдост на отеческата Ви десница, та с лекота да водите кораба на спасението, родната ни Църква в бурното море на този все по-секуларен свят. Дълги години да сме заедно в събранието на верните, чрез тайнството на светата Евхаристия, та да бъдем Христови, и когато дойде денят на Неговия съд - да имаме надеждата, че ще бъдем в постоянната радост на нашия Господ Иисус Христос.

На многая лета, Светейши Владико! Честит да е празникът на Църквата ни! Амин!

~~~~~~~

Произнесено на 24 февруари 2015 г. след Преждеосвещената литургия в столичния митрополитски храм "Св. Неделя".

Снимки: Весела Игнатова

 

 

Снимки

Браницки еп. Григорий поздравява Негово СветейшествоБраницки еп. Григорий поздравява Негово СветейшествоБраницки еп. Григорий поздравява Негово СветейшествоБраницки еп. Григорий поздравява Негово СветейшествоНегово Светейшество Българският патриарх НеофитНегово Светейшество Българският патриарх НеофитНегово Светейшество Българският патриарх Неофит Негово Светейшество Българският патриарх Неофит Негово Светейшество Българският патриарх Неофит Негово Светейшество Българският патриарх Неофит Негово Светейшество Българският патриарх Неофит Негово Светейшество Българският патриарх Неофит
« предишна новинаследваща новина »