ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Велико повечерие с канона на св. Андрей Критски - 2 част

25 февруари 2015 11:18, Пловдивска митрополия
Велико повечерие с канона на св. Андрей Критски - 2 част

На 24 февруари, втория ден на Великия пост, Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай възглави Велико повечерие с втора част на канона на свети Андрей Критски в пловдивския храм „Света Петка”.

В съслужение с архиерея бяха: Знеполски епископ Арсений – викарий на Пловдивския митрополит, свещеноиконом Виктор Христев – епархийски духовен надзорник, духовните надзорници при Пловдивска митрополия свещеноиконом Тодор Хаджиев и протойерей Деян Стоенчев, храмовото духовенство и свещеници от града.

Текстът на канона, който призовава човешката душа към покаяние, загърбване на житейските грижи и молитва към Бога, прочете Пловдивският митрополит Николай.

Песнопенията бяха изпълнени от митрополитския хор „Св.ап.Ерм” с диригент протопсалт Георги Радев и смесените църковни хорове от пловдивските храмове под диригентството на Дорис Хофман.

Храмът беше препълнен от богомолен народ, дошъл с вяра и покаяние да участва в светата богослужба.

В края на последованието архиереят насърчи вярващите да се възползват от тези спасителни възможности и да следват благодатния път на Великия пост, за да достигнем и изживеем по-късно и радостта на Христовото Възкресение.

 

За повече снимки посетете галерията на Пловдивска митрополия:

http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/860-24022015g-veliko-povecherie-s-kanona-na-sv-andrei-kritski-2-chast--hram--sv-petka--gr-plovdiv-.html

 

 

Снимки

Велико повечерие с канона на св. Андрей Критски - 2 част Велико повечерие с канона на св. Андрей Критски - 2 частВелико повечерие с канона на св. Андрей Критски - 2 част
« предишна новинаследваща новина »