ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

137 години от Освобождението на България

04 март 2015 15:34, Варненска и Великопреслaвска митрополия
137 години от Освобождението на България

Празненствата във Варна на 3 март 2015 г. по случай 137 години от Освобождението на България от османско робство започнаха с молебен, отслужен от Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан, и издигането на българския национален флаг пред катедралния храм-паметник „Успение Богородично”, под музикалния съпровод на представителния оркестър на Военноморските сили.

Официални гости на събитието бяхa областният управител г-н Иван Пасев, кметът на град Варна г-н Иван Портних, генералният консул на Руската федерация в град Варна Негово превъзходителство Сергей Лукянчук, депутати от Народното събрание, представители на Военноморските сили и местната власт.

След издигането на знамената бяха поднесени венци пред паметника на граф Игнатиев. По-късно шествието се отправи към паметника на загиналите украински воини в Освободителната война, открит през 2006 г. в Морската градина. След това шествието се отправи към паметника на Руските воини - освободители, загинали по време на Руско-турската война.

Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан и свещеници от гр. Варна отслужиха заупокойна молитва. Официалните гости и представители на различни политически партии поднесоха цветя и венци в памет на загиналите.

В 14, 00 ч. в жк "Владислав Варненчик" бе отслужена заупокойна молитва пред мемориала на първите заселници на това място и за загиналите тук руски воини през Руско-турската война.

 

Галерия снимки вижте на сайта на Варненска и Великопреславска света митрополия: http://mitropolia-varna.org//index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

 

 

« предишна новинаследваща новина »