ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Тивериополският еп. Тихон прочете втората част на Богородичния акатист

07 март 2015 16:15, Софийска митрополия
Тивериополският еп. Тихон

На 6 март богослужението в столичния храм „Рождество Богородично”, съгласно програмата на Софийска митрополия за вечерните служби по време на Великия пост, бе предстоявано от Тивериополския еп. Тихон, патриаршески викарий и председател на църковното настоятелство на ПКСХП „Св. Александър Невски”. Той прочете втората част на Богородичния акатист, като завърши с пастирско слово, в което говори за важната роля на Божията майка в живота на християните.

Песнопенията се изпълняваха от певците при храма и отци от Софийския свещенически хор. Молитвено участие взеха Негово Преосвещенство Маркианополски епископ Константин, архимандрит Герасим - гл. секретар на Св. Синод, архим. Дионисий - началник-отдел "Богослужебен", софийският протосингел о. Ангел Ангелов и множество миряни от цяла София. Всички бяха впечатлени от благолепието на храма, постигнато от църковното настоятелство под председателството на ставроф. ик. Борис Хаджистоянов.

В края еп. Тихон благодари на богомолците, дошли в храма, за да вземат участие в молебното последование, и им преподаде патриаршеското благословение на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Текст и снимки: Весела Игнатова

 

 

Снимки

Тивериополският еп. Тихон
« предишна новинаследваща новина »