ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ОТКРИВАНЕ НА ДЕТСКА ПОЛИЦЕЙСКА АКАДЕМИЯ `2015г.- гр. Алфатар

10 март 2015 23:37, Доростолска митрополия
 ПОЛИЦЕЙСКА АКАДЕМИЯ

Днес в Алфатар се състоя тържествено откриване на деветото издание на Детска полицейска академия към Районното управление на МВР-Силистра. През настоящата година тя се реализира в общините Алфатар, Кайнарджа и Ситово и включва ученици от петите и шестите класове на местните основни училища. На събитието днес присъстваха зам.-областният управител Янка Господинова, началникът на отдел „Охранителна полиция” при ОДМВР-Силистра Юлиян Караславов, представители на Женско сдружение „Екатерина Каравелова”, общински служители, педагози.

Като домакин, кметът на Алфатар – инж. Йорданка Узунска, първа приветства бъдещите полицаи и им пожела успех в придобиването на нови знания, обявявайки Академията за открита. В обръщението си към децата зам.-областният управител Янка Господинова подчерта, че проектът се реализира едновременно на територията на три общини и изрази надежда, че предстоящото обучение ще допринесе за формирането на ценности и добродетели у младите кандидат-полицаи. С приветствие и пожелание за ползотворна работа към тях се обърна и началникът на отдел „Охранителна полиция” при ОДМВР-Силистра Юлиян Караславов.

За първи път през тази година Детска полицейска академия вече ще има свой флаг, който бе осветен от йеромонах Емилиан – енорийски свещеник в Алфатар. Идеята е знамето да се съхранява от общината – домакин на инициативата, която през тази година е Алфатар.

С мултимедийна презентация децата бяха запознати с програмата, по която ще премине обучението им в Детска полицейска академия. То включва основните направления в полицейската работа, правилата за законосъобразно поведение, за пътна безопасност и др. Предвидени са и практически занимания по бойно-приложни техники, стрелба с малокалибрено оръжие и др., както и посещение в ОДМВР-Силистра

На 1 юни – Международния ден на детето, организаторите планират тържествено закриване на учебната година в Академията, чийто домакин отново ще е Алфатар. По традиция то е съпътствано с множество състезателни игри, викторини, практически задачи за участниците, както и с демонстрации на полицейски кучета, задържане на „престъпник” от екипа за спешна намеса, полицейска техника и оборудване.

 

 

Снимки

 ПОЛИЦЕЙСКА АКАДЕМИЯ ПОЛИЦЕЙСКА АКАДЕМИЯ ПОЛИЦЕЙСКА АКАДЕМИЯ ПОЛИЦЕЙСКА АКАДЕМИЯ
« предишна новинаследваща новина »