ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Новоосветен параклис в манастира „Свети Кирик и Юлита”

13 март 2015 14:58, Пловдивска митрополия
Освещаване на параклис в манастира „Свети Кирик и Юлита”

На 12 март тържествено забиха камбаните на епархийския манастир „Св. св. Кирик и Юлита” в кв. Горни Воден - Асеновград. И бе посрещната частица от мощите на Мирликийския Чудотворец свети Николай, донесена от Негово Високопреосвещенство Тамасоски митрополит Исайя от Кипърската православна църква в честните двори на епархийския манастир.

В манастирския храм „Св. прпмчца Параскева” бе отслужен молебен, след това с литийно шествие архиереите се отправиха към параклиса, посветен на светите богоотци Йоаким и Анна. Последованието за освещаването на параклиса извърши Негово Високопреосвещенство митрополит Исайя в съслужение с епархийския митрополит Николай, Великотърновския митрополит Григорий, Величкия епископ Сионий - игумен на Троянската света обител, и Знеполския епископ Арсений - викарий на Пловдивския митрополит, а също така и гостите архимандрити Нектарий и Теотокис, съпровождащи владиката Исайя.

Иконата с образите на светите богоотци Йоаким и Анна, която е скъп дар от митрополит Исайя за Пловдивската епархия, бе пренесена в новоосветения параклис, където ще остане за поклонение и почит от всички богомолци, притичващи за помощ. В иконата са вградени частици от мощите на светите Йоаким и Анна.

 

За повече снимки посетете галерията на Пловдивска митрополия:

http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/872-12032015g-posreshtane-svetite-moshti-na-sv-nikolai-chudotvoretz--litiino-shestvie--osveshtavane-na-manastirskiya-paraklis-na-svetite-bogoottzi-ioakim-i-anna--manastir-qsvsv-kirik-i-yulitaq-moleben-kanon-i-akatist--mitropolitski-hram-qsv-marinaq--.html

 

 

Снимки

Освещаване на параклис в манастира „Свети Кирик и Юлита”Освещаване на параклис в манастира „Свети Кирик и Юлита”Освещаване на параклис в манастира „Свети Кирик и Юлита”Освещаване на параклис в манастира „Свети Кирик и Юлита”
« предишна новинаследваща новина »