ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Негово Светейшество прие миро от мощите на св. Николай Мирликийски в гр. Бари, Италия

13 март 2015 16:33, Софийска митрополия
Негово Светейшество прие миро от мощите св. Николай

Днес Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит прие предстоятеля на Подворието на Московския и на цяла Русия патриарх в София - архим. Филип Василцев, който наскоро посети град Бари, където се покоят св. мощи на св. Николай Мирликийски Чудотворец.

Там той се срещна с приора на базиликата монсеньор Чиро Капотосто, който по молба на архимандрит Филип предаде в дар за патриарх Неофит миро от мощите на великия Мирликийски Чудотворец.

С благоговение и духовна радост Негово Светейшество прие скъпия дар и архимандрит Филип обясни, че в последно време все по–малко изтича от благоуханната светиня. Срещата, в която взеха участие архимандрит Филип и придружаващата го монахиня от Екатеринбург, продължи с духовен разговор, в който се включиха Браницки еп. Григорий, викарий на Софийския митрополит и архимандрит Герасим, гл. секретар на Св. Синод.

Текст и снимки: Весела Игнатова

 

 

Снимки

Негово Светейшество прие миро от мощите св. НиколайНегово Светейшество прие миро от мощите св. НиколайНегово Светейшество прие миро от мощите св. НиколайНегово Светейшество прие миро от мощите св. НиколайНегово Светейшество прие миро от мощите св. НиколайНегово Светейшество прие миро от мощите св. НиколайНегово Светейшество прие миро от мощите св. НиколайНегово Светейшество прие миро от мощите св. НиколайМирохранителницата с мирото от мощите на св. Николай
« предишна новинаследваща новина »