ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Кръстопоклонна неделя в Пловдив

16 март 2015 12:09, Пловдивска митрополия
Кръстопоклонна неделя в Пловдив

С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, в третата неделя на Великия пост - Кръстопоклонна, Василиевата света литургия бе възглавена от преосвещения епископ Арсений, викарий на Пловдивския митрополит. В края на Великото славословие при пеенето на „Светий Боже” от светия олтар на митрополитския храм „Св. Марина” викарният епископ изнесе светия Кръст, в който е вградена частицата от Животворящия Кръст Христов, съхраняваща се в манастира „Св. Троица”- Кръстова гора.

На богослужението молитвено участие взе и правоправещият епархийски митрополит Николай, който се поклони на св. Кръст и благослови множеството богомолци, присъстващи на архиерейската неделна св. Литургия.

Знеполският епископ Арсений произнесе слово за Кръстопоклонна неделя, като каза, че „взирайки се в Кръста Христов, прониквайки в смисъла на Голготската жертва, ние можем да разберем смисъла на нашите страдания: те ни се дават за нашето очистване. Жертвата, която Христос принесъл, имала очистителна сила за целия човешки род. Сам Христос не се нуждаел от никакво очистване, защото не бил грешен; но Неговата Кръв, пролята на Кръста, умива целия човешки род. В тази жертва е потенциалът на обновлението, на спасението, очистването; в нея е залогът на Царството Божие за всеки човек.”

 

За повече снимки посетете галерията на Пловдивска митрополия:

http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/875-15032015g-3-nedelya-na-velikiya-post-krastopoklonna--arhiereiska-sv-liturgiya--mitropolitski-hram-q-sv-marina-q-gr-plovdiv-.html

 

 

Снимки

Кръстопоклонна неделя в ПловдивКръстопоклонна неделя в ПловдивКръстопоклонна неделя в ПловдивКръстопоклонна неделя в ПловдивКръстопоклонна неделя в ПловдивКръстопоклонна неделя в ПловдивКръстопоклонна неделя в Пловдив
« предишна новинаследваща новина »