ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейско богослужение на празника на преподобни Антоний Велики

19 януари 2010 10:36, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит д-р Кирил

На 17 януари 2010 г., деня, в който се чества паметта на св. преподобни Антоний Велики (Антоновден), Варненският и Великопреславски митрополит д-р Кирил отслужи света Божествена литургия в храм "Света Троица", гр. Антоново. В светата служба взеха участие иконом Славчо Проданов - архиерейски наместник в гр. Търговище, иконом Стефан Ханджийски – духовен надзорник на Варненска и Великопреславска света митрополия, свещеник Антоний (Красимир) Димчев Андонов - председател на храма, и дякон Михаил Манев.

След св. Литургия бе отслужен и празничен водосвет за здраве и благополучие на жителите на града.

Общината отбеляза и своя ден на религиозната толерантност между християни и мюсюлмани.

В градското читалище кметът на града г-н Танер Али представи доклад на тема „Толерантност към религиите”. Бяха прочетени и поздравителни адреси от президента на Република България г-н Георги Първанов и от представители на държавните и местни власти. Събитието уважиха народни представители, кметове и председатели на общински съвети от цялата област.

В читалището митрополит Кирил отслужи и молебен за здраве и отново поздрави жителите на града, именниците и официалните гости.

За да бъде уважена и религиозната толерантност между християни и мюсюлмани – мюфтията на община Търговище Енвер Ходжа поздрави и благослови жителите, изповядващи исляма, като подчерта, че вярата е една, независимо от различията.

Програмата продължи с концерт на фолклорни и самодейни ансамбли, след което гостите и жителите на града бяха изненадани и с музикален поздрав на митрополит Кирил, иконом Стефан Ханджийски и бивши възпитаници на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски”.

Проповед на митрополит Кирил в храм „ Света Троица” :

Тържествен молебен в читалището на гр. Антоново:

Материала подготви: Борислав Стоев
Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Снимки

Храм "Света Троица"Света литургияСвета литургияСвета литургияСвета литургияОсвещаване на водатаОсвещаване на водатаМолебен в читалищетоОсвещаване на водатаТържествата в читалищетоПоздравления за празникаПоздравления за празника

Аудио

Архиерейско богослужение на празника на преподобни Антоний Велики

« предишна новинаследваща новина »