ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Ученици от Благоевград се срещнаха с митрополит Серафим

25 март 2015 00:19, Неврокопска митрополия
Ученици от Благоевград се срещнаха с митрополит Серафим

В рамките на курса „Православна култура”, осъществяван от Православния информационен център на Неврокопска света митрополия и Общинския младежки дом, над 200 ученици от благоевградски училища се срещнаха с митрополит Серафим. Негово Високопреосвещенство запозна учениците от 2. и 3. клас на СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски” с темата за прошката, а ученици от петите и шестите класове на 8 СОУ „Арсени Костенцев” - с благата вест на св. Благовещение.

За учениците и техните учители бе много вълнуваща и интересна тази среща, за което говореха и техните въпроси към Неврокопския митрополит. Младите хора се запознаха и с историята на митрополитския дом, построен от Неврокопския митрополит Борис през 1939 г., в продължение на темите "Неврокопска епархия" и "Неврокопски митрополит Борис", включени в курса „Православна култура”. Пред учениците предстои и последната тема – "Творчество". Чрез нея тази година те ще се запознаят повече с православната иконография и ще подготвят изложба на изработени от тях икони.

 

 

Снимки

Ученици от Благоевград се срещнаха с митрополит СерафимУченици от Благоевград се срещнаха с митрополит СерафимУченици от Благоевград се срещнаха с митрополит СерафимУченици от Благоевград се срещнаха с митрополит СерафимУченици от Благоевград се срещнаха с митрополит СерафимУченици от Благоевград се срещнаха с митрополит СерафимУченици от Благоевград се срещнаха с митрополит СерафимУченици от Благоевград се срещнаха с митрополит СерафимУченици от Благоевград се срещнаха с митрополит Серафим
« предишна новинаследваща новина »