ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Свето Благовещение в гр. Монтана

25 март 2015 20:30, Видинска митрополия
Свето Благовещение в гр. Монтана

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан тържествената света Литургия по случай отбелязването на големия християнски празник Благовещение бе отслужена в храм „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Монтана.

Светата Литургия в монтанския храм оглави Негово Високопреподобие архимандрит Антим, протосингел на Видинска епархия. В съслужение с него участваха духовници от Видинска епархия и гости.

Клиросното пение украсиха енориаши при храма, които с особена радост и сладкопение огласиха молитвените псалмопения и възрадваха както духовниците, така и вярващите християни, които бяха в голямо множество.

Молитвено участие в светата Литургия взе и Негово Всепреподобие йеромонах Йоан от Нови хан, който с благословението на Видинския митрополит Дометиан пренесе част от своята благотворителна социална дейност във Видинска епархия, в с. Якимово.

С проповед за празника към присъстващите се обърна Негово Високопреподобие архимандрит Антим, който припомни историята на отбелязваното събитие, както и отправи благослов от името на Видинския митрополит Дометиан за здраве, радост, мир и любов.

Архимандрит Антим предостави възможност и на йеромонах Йоан да благослови вярващите християни и да отправи напътствие за тяхна духовна полза.

Отец Йоан поздрави народа и вдъхновено сподели, че в случилото му се изпитание с отминалото пътно-транспортно произшествие е почувствал помощта на Божията Майка и сподели, че в противен случай оцеляването му е било невъзможно.

След тържествената Евхаристия и благодатните слова и напътствия вярващите християни, изпълнени с духовна радост, си пожелаваха такива благодатни посещения и събирания да бъдат по-чести, за полза и радост на християните.

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com/

Текст и снимки: архимандрит Антим

 

 

« предишна новинаследваща новина »