ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Св. Благовещение в църковните училища на с. Крупник и с. Полена

26 март 2015 17:47, Неврокопска митрополия
Благовещение в прицърковните училища на с. Крупник и с. Полена

Учениците от църковните училища към храмовете „Св. архангел Михаил” в с. Крупник и „Св. Петка” в с. Полена зарадваха своите майки, баби, учители и гости с тържество, посветено на Деня на майката и жената, който от православните християни се чества на Благовещение. Със своите изпълнения на стихотворения, песни и молитви децата развълнуваха присъстващите и предизвикаха сълзи от радост.

Учениците, с ръководител дългогодишната учителка г-жа Костуркова, пресъздадоха едно от най-радостните събития на човечеството. Архангел Гавриил се явява на Дева Мария и й съобщава благата вест, че ще роди Божия Син. Тази сцена в Крупник беше много артистично представена от Кристина Георгиева в ролята на Пресвета Богородица и Станислав Иванов - архангел Гавриил.

Свещениците на църквите, отец Величко и отец Бисер Христов, сърдечно благодариха на децата и тяхната ръководителка за отличното им представяне и им пожелаха нови успехи във вероучението. Децата зарадваха близките си с цвете и иконка на света Богородица и Младенеца.

 

 

Снимки

Благовещение в прицърковните училища на с. Крупник и с. ПоленаБлаговещение в прицърковните училища на с. Крупник и с. ПоленаБлаговещение в прицърковните училища на с. Крупник и с. ПоленаБлаговещение в прицърковните училища на с. Крупник и с. ПоленаБлаговещение в прицърковните училища на с. Крупник и с. ПоленаБлаговещение в прицърковните училища на с. Крупник и с. ПоленаБлаговещение в прицърковните училища на с. Крупник и с. ПоленаБлаговещение в прицърковните училища на с. Крупник и с. ПоленаБлаговещение в прицърковните училища на с. Крупник и с. ПоленаБлаговещение в прицърковните училища на с. Крупник и с. ПоленаБлаговещение в прицърковните училища на с. Крупник и с. ПоленаБлаговещение в прицърковните училища на с. Крупник и с. ПоленаБлаговещение в прицърковните училища на с. Крупник и с. ПоленаБлаговещение в прицърковните училища на с. Крупник и с. Полена
« предишна новинаследваща новина »