ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Благовещенски четения в Софийската духовна семинария

27 март 2015 11:03, СДС
Благовещенски четения в Софийската духовна семинария

И тази година на 24 март, в навечерието на светлия празник Благовещение, в Софийската духовна семинария се проведе традиционният богословски семинар "Благовещенски четения".

Тази година празничната програма на семинара беше изцяло подготвена от учениците, които сами избраха и разработиха темите. Водещ на семинара бе петокурсникът Войден Божков, който през годините на обучението си в семинарията бе спечелил стипендия от образователната програма „1000 стипендии“.

В началото свещеник Божидар Маринов произнесе приветствено слово и присъстващите изпяха тропара на свети Йоан Рилски Чудотворец - небесния покровител на духовната школа.

Семинарът започна с доклада на Войден Божков „Службата на Бог – божествено призвание“. Последва презентацията на Цено Конов на тема „Пресвета Богородица – молитвена застъпница пред Бога“. Щелян Димов от първи курс изрецитира стихотворението на архим. Серафим Алексиев „Може би“.

Следващият доклад, включен в семинарските четения, бе на тема „Монашеството“, подготвен от Ботьо Димитров. Последваха презентациите на Ивелин Василев – „Свободата като отговорност“ и на Степан Манолов за „Бесарабските българи“.

За по-пълното изясняване съдържанието на рефератите беше подготвена и подходяща, съпътстваща ги мултимедийна презентация.

Текст и снимка: Весела Игнатова

 

 

« предишна новинаследваща новина »